Ga naar de inhoud

Technieken

In mijn werk als kunstenaar ben ik mij pas na mijn pensionering gaan toeleggen en verdiepen in het zeefdrukken. Deze techniek heeft mij altijd geboeid, maar ik kwam er niet toe mij hiermee bezig te houden. Thuis had ik niet de geschikte ruimte en voor mijn pensionering was ik naast echtgenote en moeder, ook nog druk met het lesgeven.

De basis voor het lesgeven ontstond in 1950 toen ik voor een jaar naar de Academie voor Kunst en Industrie (A.K.I.) in Enschede ging. Dit voorbereidende jaar bracht mij bij de opleiding voor tekenleraren die toen gevestigd was in de “Teekenschool” in de tuin van het Rijksmuseum in Amsterdam. De opleiding was gedegen en breed en leerde mij alle aspecten van het tekenen, schilderen en grafiek. Gedurende 5 jaar had ik o.a. les van Jan van Tongeren, Dick Lammers, Theo Michels en Mark Kolthoff.

Zowel tijdens de opleiding en de 41 jaar dat ik les heb gegeven heb ik een grote diversiteit aan onderwerpen en technieken toegepast bij het maken van mijn werk. Ook de tijd na mijn pensionering kenmerkt zich door een verdere ontwikkeling en verdieping waarbij het zeefdrukken en het schilderen elkaar zijn gaan versterken.